Wat wordt er onderzocht?

De ziektelastmeter is nu alleen ontwikkeld voor COPD. Maar er zijn meer chronische aandoeningen waar je ziektelast van kunt ervaren. Daarom gaan we de Ziektelastmeter uitbreiden. We maken de Ziektelastmeter ook geschikt voor mensen met astma en diabetes type 2.

 

Help mee!

Heeft u diabetes type 2? Dan zoeken we u om mee te helpen om de Ziektelastmeter uit te breiden!

Er is een vragenlijst ontwikkeld om de ziektelast van diabetes type 2 te meten. We willen onderzoeken of de vragenlijst betrouwbaar en valide is. Betrouwbaar betekent dat je nauwkeurig meet. Valide betekent dat je écht meet wat je wilt meten. We zoeken hiervoor mensen die twee keer vragenlijsten willen invullen. Het invullen van de vragenlijsten kost ongeveer 20 minuten en 3 minuten. De vragenlijsten moeten twee weken na elkaar ingevuld worden.

Als dank voor de tijd die u hierin stopt, maakt u kans op het winnen van een van de VVV-bonnen ter waarde van 10 euro. 

Bent u geïnteresseerd? Vul dan uw gegevens hieronder in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op

De onderzoekers

Esther Boudewijns

Esther Boudewijns is PhD student bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Ze is epidemioloog en houdt zich bezig met de uitbreiding van de Ziektelastmeter COPD, zodat deze ook gebruikt kan worden door mensen met astma en diabetes type 2.

Danny Claessens

Danny Claessens is PhD student bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Hij is basisarts en houdt zich bezig met de uitbreiding van de Ziektelastmeter COPD, zodat deze ook gebruikt kan worden door mensen met astma en diabetes type 2. Ook zal hij zich gaan richten op de implementatie van de Ziektelastmeter in de dagelijkse praktijk. 

 

Lotte Keijsers

Lotte Keijsers is PhD student bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Zij is gezondheidswetenschapper en houdt zich bezig met de uitbreiding van de Ziektelastmeter, zodat deze ook gebruikt kan worden door mensen met hartfalen. 

Annerika Gidding-Slok

Annerika Gidding-Slok is post-doc bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Ze is cum laude gepromoveerd op de ontwikkeling en evaluatie van de Ziektelastmeter COPD. Ze is nu projectleider op het project ‘eManager’.

Onno van Schayck

Onno van Schayck is hoogleraar Preventieve Geneeskunde aan de universiteit van Maastricht

 

 

 

Publicaties

Wetenschappelijke publicaties over de Ziektelastmeter COPD:

 

Wetenschappelijke publicaties over de eManager:

  • Volgen nog