Laatste nieuws

Deelnemers met COPD én hartfalen gezocht!

Deelnemers met COPD én hartfalen gezocht!

16-11-2022

We zijn gestart met een nieuwe validatiestudie van de Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen. Met deze Ziektelastmeter kan de ervaren ziektelast van iemand gemeten en gevisualiseerd worden om zo gepersonaliseerde zorg te kunnen leveren voor iemand met één of meerdere chronische aandoeningen. De Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen bleek al geschikt voor mensen met de aandoeningen COPD, astma, diabetes en hartfalen los van elkaar. Met dit onderzoek willen we bekijken of de Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen ook geschikt is voor mensen met COPD én hartfalen samen. 

We zijn op zoek naar deelnemers met COPD én hartfalen samen. Als u besluit mee te doen, zal u tweemaal een vragenlijst ontvangen. Meedoen is vrijwillig. 

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Laat via deze link uw contactgegevens bij ons achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om het onderzoek verder toe te lichten. 

We hopen dat u ons wilt helpen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch zijn we bereikbaar op 043 388 2836 en per e-mail via emanager@maastrichtuniversity.nl.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Sluit
bericht

Corona Ziektelastmeter

Corona Ziektelastmeter

9-6-2020

Heb je corona gehad en ondervind je daar nog steeds longklachten van? Het Longfonds en de LAN hebben het platform coronalongplein.nl ontwikkeld. Op het digitale patiëntenplein komen informatie, ontmoeting, hulp en onderzoek samen. Je kunt hier ook de Corona Ziektelastmeter invullen om inzicht te krijgen in de ernst van je klachten en eventueel doorwezen worden naar de juiste zorgprofessional.

Interesse? Ga naar: https://www.coronalongplein.nl/

Sluit
bericht

Lees nu meer over de ontwikkeling van de Ziektelastmeter

Lees nu meer over de ontwikkeling van de Ziektelastmeter

29-01-2020

Het onderzoek naar de Ziektelastmeter werpt zijn vruchten af! Samen met ervaringsdeskundigen, huisartsen, longartsen, internisten, en vakexperts op het gebied van de zorg voor mensen met astma, COPD en diabetes hebben we samengewerkt om de Ziektelastmeter vorm te geven.
Misschien was u wel een van deze experts!? 
Alle stappen die gemaakt zijn in de ontwikkeling van de Ziektelastmeter hebben we opgeschreven en toegelicht. Ook hebben we beschreven hoe de Ziektelastmeter er uiteindelijk uit is komen te zien. Dit hebben we mogen publiceren in het Engelstalig wetenschappelijk tijdschrift BMC Family Practice.

Hier kunt u (in het Engels) teruglezen hoe al deze stappen er uiteindelijk toe hebben geleid dat de Ziektelastmeter nu een feit is: 
https://bmcfampract.biomedcentral.com /articles/10.1186/s12875-019-1075-8

Iedereen die heeft meegeholpen aan dit onderzoek: zonder uw hulp was dit niet mogelijk geweest, bedankt!

Sluit
bericht


Partners